Nog 321 dagen...
VZW Koninklijke Handboogmaatschappij De Eendracht Herenthout, p.a. Rode Dries 16, B-2288 Bouwel
Nederlands Nederlands Nederlands - Françias Français Français - English English English

Informatie

Wie ?

Elke (jeugd)schutter die verzekerd is kan deelnemen aan deze wedstrijd !! Lidmaatschap bij een federatie is niet verplicht. Bij aanmelding dient er wel een bewijs van verzekering voorgelegd te worden. Bij gebrek hieraan dient men een exoneratiebeding (verklaring op eer dat de schutter verzekerd is) te ondertekenen of een dag/weekend verzekering (voorzien door DEH vzw) te nemen.

Aanvang

De wedstrijd begint om 11.00 uur.

Inleg

De inleg bedraagt 7 euro per schutter voor de ganse dag. Bij inschrijving en vooruitbetaling via overschrijving ten laatste 7 dagen voor aanvang van de wedstrijd, bedraagt de inleg 6 euro per schutter voor de ganse dag.

Kledij

Wedstrijdkledij is vrij te kiezen, al heeft clubkledij natuurlijk de voorkeur.

Verloop van de wedstrijd

De kwalificatie bestaat uit 36 schot (12 gangen van 3 pijlen) met 2 minuten tijd per gang. Er is geen pauze voorzien tijdens de kwalificatie. De kwalificatie wordt voorafgegaan door 2 gangen opwarming.
De kwalificatie bepaalt de verdeling voor de individuele en mixed-team eliminaties. De kwalificatiescores bepalen ook de ranking van de teams voor de wisselbekers.
De individuele eliminaties worden geschoten volgens WA-reglement (niet alternerend) : setsysteem voor de recurve en match van 15 pijlen voor de compound.
Vanaf de halve finale worden alle individuele matchen geschoten volgens het "best of 5"-systeem.
Alle mixed-team matches worden geschoten volgens WA-reglementering (niet alternerend).

Categorieën jeugd

Er zijn 16 individuele categorieën voorzien, verdeeld volgens leeftijd, type boog en geslacht.

Deze categorieën worden telkens voorzien voor recurve en compound, zowel voor jongens als voor meisjes. Elke deelnemer schiet op een officieel 60 cm. WA blazoen. Het is toegestaan uit te komen in een hogere categorie (verdere afstand). Dit dient bij inschrijving aangevraagd te worden.
Er zijn 6 mixed-team categorieën, verdeeld volgend afstand en type boog : 12, 20 en 25 meter, voor recurve en compound.

Categorieën volwassenen

Er zijn 9 individuele categorieën voorzien, die allen op 25 meter schieten.

Elke deelnemer schiet op een officieel 60 cm. WA blazoen. Het is toegestaan uit te komen in een hogere categorie. Dit dient bij inschrijving aangevraagd te worden.
Jeugdschutters kunnen deelnemen in de senior categorie. Dames masters (veteranen) kunnen naar keuze deelnemen bij de dames senioren of de masters (veteranen).
Er zijn 3 mixed-team categorieën : recurve, compound en barebow.

Ploegenprijzen

Elke club mag teams (4 schutters) afvaardigen om mee te dingen naar de teamprijzen. Er zijn 2 (3) prijzen voorzien : recurveteams en compoundteams (en barebowteams bij de volwassenen). Het aantal deelnemende teams per club voor beide disciplines is onbeperkt.
Elk team moet aan de volgende voorwaarden voldoen :

Het is dus toegestaan mannen en vrouwen van verschillende categorieën in een team te zetten.
De scores van de 4 schutters van een team worden na de kwalificatie opgeteld (max. 1440 punten dus). De hoogst scorende teams van de disciplines behalen de prijzen.

Elke club mag mixed-teams (2 schutters) afvaardigen. Het aantal deelnemende mixed-teams per club is onbeperkt.
Elk mixed-team moet aan de volgende voorwaarden voldoen :

Prices